Έκθεση Φωτογραφίας Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής.

φωτογράφος: Πέτρος Ν. Γιαγτζόγλου, θέση: M. Αδα Ροδόπη, Τίτλος: Forest

Όταν με ρωτάνε "τι είναι τελικά Ορειβασία;" σκέφτομαι αυτό που λέει πάντα ένας παλιός ορειβάτης και πραγματικός φίλος του βουνού..."Ορειβασία είναι να ξεκινάς το πρωί απο το σπίτι σου και να επιστρέφεις πάντα σ' αυτό Υγιής όπως ακριβώς πριν ξεκινήσες...χωρίς καμία απώλεια". 

φωτογράφος: Πέτρος Ν. Γιαγτζόγλου, θέση: Ύψωμα Φύλακας Ροδόπη, Τίτλος: φθινωπορινό χαλί


Ένας άλλος πάλι παλιός φίλος αναφέρει : "Ορειβασία είναι η ίδια η ζωή.....να μπορείς να κοιτάς στα πολύ κοντινά δηλαδή στα 2-5 μέτρα μπροστά σου για να αποφεύγεις πιθανά εμπόδια που θα συνατήσεις στο διάβα σου, αλλά και στα αμέσως πιο μακριά στα 10-20 μέτρα για να μπορείς να ελέγχεις το μονοπάτι που θα ακολουθήσεις και να μη χάσεις το δρόμο σου, αλλά ταυτόχρονα να κοιτάς και την κορυφή εκεί που πραγματικά θέλεις να πάς για να μη χάνεις ποτέ το στόχο σου". 

φωτογράφος: Πέτρος Ν. Γιαγτζόγλου, θέση:Οροπέδιο των Μουσών Όλυμπος , Τίτλος: Χορεύοντας με τις Μούσες

Κάποιος άλλος απλά θα απαντήσει :" να δίνεις κάθε φορά το μέγιστο της δύναμης σου και να δοκιμάζεις τον εαυτό σου μέχρι που μπορει να ανταπεξέλθει."  

φωτογράφος: Πέτρος Ν. Γιαγτζόγλου, θέση: Βίτσι Φλώρινας, Τίτλος: Ανεβαίνοντας

Ένας παλιός Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής θα εξηγούσε : " Ορειβασία είναι να λατρεύεις τη φύση, να αγκαλιάζεις τα σύννεφα, να γεμίζεις τα πνευμόνια σου με καθαρό αέρα..."
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω δίνουν μια πολύ σωστή απάντηση, απλά αυτό που θα προσθέσω εγώ για να απαντήσω στο ερώτημα είναι : "Ορειβασία είναι το να δείχνεις στους άλλους αυτό που μπορείς να απολαμβάνεις εσύ."

φωτογράφος: Πέτρος Ν. Γιαγτζόγλου, θέση: Όρεινο καταφύγιο Χ. Δήμου, Τίτλος: Κρόκοι

Για τους παραπάνω λόγους οι Ορειβάτες της πόλης μας εκθέτουν μια σειρά απο φωτογραφίες εμπνευσμένες από τις εμπειρίες και εξορμήσεις τους.
H έκθεση φωτογραφίας των Ορειβατών Κομοτηνής, που γιορτάζουν φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου τους, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ελευθερίων Κομοτηνής για το 2012. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 19.00.  
Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν περίπου 15 άτομα  θα έχει διάρκεια ως το πρωί της 12ης Μαΐου 2012. Πάνω απο 50 φωτογραφίες θα βρίσκονται στο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Παπανικολάου. Όσοι ενδιαφέρονται να παρουν μια μικρή "γεύση" από αυτό που "βλέπουν" τα μέλη του τοπικού Συλλόγου μπορούν να την επισκεφτούν στο χώρο εκθέσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου (πίσω απο τη Νομαρχία).
Η Είσοδος είναι Δωρεάν



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Tο πιο ενδιαφέρον νησί των Κυκλάδων - Τήνος με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης Πάσχα στο νησί της Μεγαλόχαρης

Στον Γαλατά ψιλή ...Βροχή και στα Ταταυλα μπόρα .....19th Istanbul Half Marathon 2024

Η διάσημη πόλη που έχει τσακωθεί με τις ευθείες γραμμές - Zurich Marato Barcelona 2024