Τρέχοντας στην Μαύρη Θάλασσα - Ημιμαραθώνιος της Βάρνας 2018







Την Κυριακή 13-5-2018 (παραμονή της 98ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δυτικής Θράκης στον εθνικό κορμό) στη μακρινή αλλά πανέμορφη πόλης της Μαύρης Θάλασσας - Βάρνα (Βουλγαρίας) έτρεξαν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε  3 φίλοι της ομάδας μας. Συγκεκριμένα οι:  Τεπελής Χρήστος συμμετείχαν  στα 10,5χλμ και οι Κωστενίδης Κωστας και Γιαγτζόγλου Πέτρος στον Ημιμαραθώνιο της 3ης μεγαλύτερης πόλης της γειτονικής Βουλγαρίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι αθλητές πέτυχαν πολύ σημαντικούς χρόνους εκπροσωπόντας επάξια την ελληνική αποστολή σε μια διοργάνωση αρκετά δύσκολη (λόγω ανηφόρας, και δυνατού αέρα) για τα ελληνικά δεδομένα αλλά πολύ όμορφης αφού το σύνολο της ήταν μέσα στο πάρκο της πόλης και παραθαλάσσια. 






Για την ομάδα των BEERUNNERS της πόλης οι αθλητές πέτυχαν στα 10 χλμ : Χρήστος Τεπελής χρόνος 1:13:42 και από κοινού τερματισμό με τα μέλη των Orestiada Running team: Βασιλεία Ράμμου και  Ράνια Μπουτάκη, ενώ στον αγώνα των 21,1 χλμ είχαμε τους Κωστενίδη Κώστα στην 22η συνολική θέση με χρόνο 1:43:08 και Γιαγτζόγλου Πέτρο στην 51η με χρόνο 1:55:35 ενώ στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν απο τους Orestiada Running team οι Αντρέας Παλέρας με χρόνο 2:07:13. Τέλος στην ίδια διοργάνωση αλλά στον Μαραθώνιο τερμάτισαν από την ελληνική αποστολή αλλά απο την Ομάδα της Ορεστιάδας οι : Παντελής Δημούτσης με χρόνο 4:36:23 και Ιωάννης Μιτράκης με χρόνο 4:59:16. 



Δυο λόγια για την Βάρνα


Η Βάρνα  είναι η μεγαλύτερη πόλη και καλοκαιρινό θέρετρο στη Βουλγαρική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, έχει πληθυσμό 400000 κατοίκους και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας μετά τη Σόφια Αναφερόμενη συνήθως ως «Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα» ή «Η Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας, η Βάρνα είναι μείζων τουριστικός προορισμός, αφετηρία για όλα τα θέρετρα στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας, περιλαμβάνοντας το Βουλγαρικό Λας Βέγκας - Χρυσή Ακτή, επιχειρηματικό και πανεπιστημιακό κέντρο, λιμάνι  και έδρα του Βουλγαρικού Ναυτικού και της εμπορικής ναυτιλίας.


Η πόλη απέχει περίπου 450 χλμ από την Κομοτηνή η σύνδεση με το οδικό δίκτυο είναι σχετικά καλή και διαδρομή διαρκεί περίπου 6 ώρες με τις στάσεις σε Τελωνεία και για καύσιμα!
Εμείς την επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά με σκοπό αναψυχής - τουριστικό μιας και έχουμε σκοπό να τρέξουμε τουριστικά στα 21 χλμ στον 3ο Ημιμαραθώνιο της πόλης .


Ερωτήματα - Απαντήσεις 
Είναι κοντά στην Κομοτηνή ; OXI
Είναι όντως Μαύρη η θάλλασσα ;OXI
Είναι μια πόλη που θυμίζει Βουλγαρία;OXI
Είναι η πιο όμορφή πόλη που επισκεπτομαστε στη γειτονική Βουλγαρία; NAI
θα ξαναπάμε;NAI
Είναι οικονομικά ; NAI
Είναι καθαρή; NAI




Τρία λόγια για τον αγώνα των 21χλμ


Ο ημιμαραθώνιος της Βάρνας είναι ο 2ος που τρέχουμε στη γειτονική Βουλγαρία (έχουμε τερματίσει και στην Φιλιππούπολη το 2017 βλέπε εδώ : https://pierregiatzo.blogspot.gr/2017/05/5.html) και ομολογώ ότι σαν αγώνας μας εκπλήσσει ευχάριστα!


Η διαδρομή του αγώνα του Ημιμαραθωνίου αλλά και του Μαραθωνίου - από κοινού εκκίνηση αλλά και τερματισμός πραγματοποιείται στο ομορφότερο σημείο της πόλης. Στο θαλάσσιο πάρκο και μπροστά ακριβώς στην ακτογραμμή της πόλης. Ασφαλώς και οι ανατολικές χώρες φημίζονται για το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον τα πάρκα την περιποίηση προς το πράσινο και αγάπη στα δέντρα!


Η διαδρομή γίνεται στο πιο όμορφο σημείο της πόλης και ασφαλώς πρόκειται για τον πιο όμορφο Ημιμαραθώνιο πόλης που έχουμε τρέξει ποτέ!


Άλλη ιδιαιτερότητα που έχει ο αγώνας είναι το γεγονός ότι οι εθελοντές που πλαισιώνουν τον αγώνα πρόκειται στο σύνολο τους Ναύτες με στολές της Ναυτικής Πολεμικής Υπηρεσίας αφού ως γνωστόν η πόλη έχει τεράστια Ναυτική Παράδοση αφού αποτελεί κέντρο Διοικητικό άλλα και στρατιωτικό της Μαύρης Θάλασσας από αρχαιοτάτων χρόνων. 


Ίσως θα περιμέναμε να έχει λιγότερες ανηφόρες και κατηφόρες μιας και μετρήσαμε σε έναν αγώνα 2 στροφών του πάρκου (πρόκειται για χιλιομετρική απόσταση 10 περίπου χλμ η κάθε στροφή) στα 300 μέτρα όποτε αμέσως καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι για ρεκόρ ο αγώνας!











Στα θετικά του αγώνα θα αναφερθεί το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αγώνα που μετρήσαμε 121 συμμετοχές ημιμαραθωνίου και άλλες τόσες μαραθωνίου, γεγονός που είναι προς όφελος του αθλητή αφού ούτε ανταγωνισμός μεγάλος υπάρχει αλλά και η κυκλοφορία μέσα σε ένα πάρκο γίνεται πολύ πιο εύκολα!


Ερωτήματα - Απαντήσεις 


Πρόκειται για πολυπληθή αγώνα δρόμου με πολλές συμμετοχές; OXI
Είναι Δύσκολος Αγώνας; NAI
Είναι όμορφη διαδρομήNAI
Είναι οικονομικό το πακέτο (διαμονή- εγγραφή κτλ)NAI
Είναι φτωχή η διοργάνωσηNAI
Έχει τουριστικό ενδιαφέρονNAI
Έχει διεθνής συμμετοχές NAI
Είναι Προτεινόμενος Αγώνας ; NAI


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Tο πιο ενδιαφέρον νησί των Κυκλάδων - Τήνος με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης Πάσχα στο νησί της Μεγαλόχαρης

Στον Γαλατά ψιλή ...Βροχή και στα Ταταυλα μπόρα .....19th Istanbul Half Marathon 2024

Η διάσημη πόλη που έχει τσακωθεί με τις ευθείες γραμμές - Zurich Marato Barcelona 2024