Εμείς από εδώ ξεκινήσαμε - 4ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης 2017









4ος Δημοκρίτειος Ξάνθης - Πλατεία - Τερματισμός

Όλοι από κάπου ξεκινάμε σε αυτή τη ζωή, άλλοι από νεαρή ηλικία και το σχολείο άλλοι στην εφηβεία .........και άλλοι ως μεσήλικες. Καλύτερη ηλικία δεν υπάρχει απλά όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο αλλά και αυτή η ηλικία των 40+ που είμαστε έχει τη γοητεία της ....... να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις να το κάνεις.....



Απ 'όσα διαβάσατε στις παραπάνω αράδες πιθανόν όσοι δε με γνωρίζετε να πιστέψατε ότι αναφέρομαι σε κάποια παράνομη - μεμπτή δραστηριότητα (πχ χαρτοπαιξία,) άλλοι σε κάποια κακή συνήθεια (π.χ κάπνισμα, αλκοόλ κτλ). Όσοι με γνωρίζετε θα καταλάβατε αμέσως ότι αναφέρομαι σε αυτό που εγώ και οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε τώρα ...... κάνουμε άλλοτε μανία,  άλλες φορές με αγάπη και ενδιαφέρον, σε κάτι πού μας προκαλεί μεγάλη χαρά - ευεξία και μας "ανεβάζει", άλλες φορές μας "κατεβάζει" αλλά όπως και να χει είναι το χόμπι μας και όταν δεν κάνουμε καταχρήσεις ή υπερβολές είναι δημιουργικό και απολύτως όμορφο και κοινωνικό! 



4ος Δημοκρίτειος Ξάνθης - Πλατεία Τερματισμός




H συμμετοχή μας και αυτή τη φορά - η 4η -  στον 4ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο της  πόλης με τα 1000 χρώματα πέρασε στην ιστορία.  Η όλη διοργάνωση απολύτως αντάξια της περσινής, μάλιστα κάθε φορά και καλύτερα . Για τέταρτη διαδοχική χρονιά ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος αφήνει έναν εξαιρετικό συνολικό απολογισμό. Οι συντελεστές της διοργάνωσης και η πόλη της Ξάνθης, απέδειξαν πως είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας μια σπουδαία διοργάνωση και να την αναδείξουν σε ένα  κορυφαίο γεγονός για την πόλη της Ξάνθης. Η αναγνώριση που χαίρει ο θεσμός, γεννά από όλους τους φορείς, θεσμικούς και εθελοντικούς καθώς και από τους χορηγούς, προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις τα επόμενα χρόνια.

4ος Δημοκρίτειος Ξάνθης 2017

Πάνω από 1500 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πρωταθλητές του ελληνικού στίβου στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, δρομείς υγείας καθώς και μαθητές και Α.Μ.Ε.Α., όλοι τους με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν από νωρίς την κεντρική πλατεία της πόλης μας, δίνοντάς της ζωντάνια και παλμό που θύμιζε μία άλλη οπτική γωνιά των πραγμάτων. Στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, ξεπερνώντας κάθε μας προσδοκία και έλαβαν μέρος στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, και στον λαϊκό αγώνα των πέντε χιλιομέτρων.

4ος Δημοκρίτειος Ξάνθης - Πλατεία Τερματισμός
Ο  φιλικός για αγώνα καιρός, το χειροκρότημα ενθάρρυνσης του κόσμου προς τους δρομείς στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, η παρουσία των διαφόρων συλλόγων, η εύκολη και όμορφη διαδρομή περιμετρικά της πόλης που έχει χαρακτηριστεί "Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα", οι πολλές και διάφορες εκπλήξεις που περίμεναν τους δρομείς στο τέλος αλλά και στη διάρκεια της διαδρομής, ή άψογη υποστήριξη εθελοντών σε όλο το μήκος της διαδρομής, η ανεκτίμητη συνεισφορά της Αστυνομικής Δ/νσης της πόλης συνέβαλαν σε αυτό το κορυφαίο δρομικό γεγονός της περιοχής, που το κατατάσσουν στο πιο γρήγορο και όμορφο αγώνα Ημιαντοχής της Αν.Μακ.Θράκης. 
4ος Δημοκρίτειος Ξάνθης - Πλατεία η Εκκινήση


Ήταν ακριβώς πριν 4 χρόνια τον Νοέμβριο του 2014 που τότε με τον καλό μας φίλο Μένιο επιχειρήσαμε το ίδιο εγχείρημα δίχως την παραμικρή προετοιμασία και  κολησαμε το μικρόβιο εδώ.....  https://pierregiatzo.blogspot.gr/2014/12/1-2014.html . Η συμμετοχή μας σε ενα τόσο διαφορετικό γεγονός για εμάς τους φίλους του βουνού, μας ενθουσίασε τόσο που καθε χρόνο στο κάλεσμα των XANTHI RUNNERS δηλώνουμε παρών....

Συμμετοχή και στους 4 στη σειρά αγώνες δρόμου αντοχής της γειτονικής πόλης. Δημοκρίτειοι Ημιμαραθώνιοι Ξάνθης 2014-2017

Εμείς συμμετείχαμε και φέτος για κανένα άλλο λόγο από το να σμίξουμε να χαρούμε και να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας παρέα με φίλους σε μια όμορφη διαδρομή και να χαρούμε με τους δρομείς πλέον φίλους μας που κάθε φορά και χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και γίνονται όλο και περισσότεροι. Δεν είναι άγνωστο κι όλας ότι τρέφουμε μια συμπάθεια στη πόλη που διοργανώνει τέτοιες όμορφες εκπλήξεις και στους φίλους που μας παρέχουν την καλύτερη φιλοξενία ....https://pierregiatzo.blogspot.gr/2016/04/2-xanthi-old-city-trail-2016.html


 Ημιμαραθώνιος 2017 στα μισά....

Ο αγώνας αυτός άλλωστε καθώς και αυτός της Παλιάς Πόλης είναι  οι δρομικοί - ημιορεινοί από τους οποίους ξεκινήσαμε στο δρομικό κίνημα ....https://pierregiatzo.blogspot.gr/2015/03/1-xanthi-old-city-trail-2015.html


4ος Δημοκρίτειος Ξάνθης - Πλατεία η Εκκινήση










Η παλιά πόλη της  Ξάνθης εξάλλου είναι ένας πανέμορφος τόπος να περπατήσεις και να φωτογραφίσεις. Τα αξιοθαύμαστα αρχοντικά σπίτια, τα στενά σοκάκια, τα ιδιαίτερα καλντερίμια αλλά και οι παραδοσιακές γειτονιές που την περικλείουν αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών όλο το διάστημα του χρόνου και όλες τις εποχές.


Με την δρομική μας παρέα από την πόλη μας  Αρης- Γιάννης



Με την συνοδοιπόρο μας  από τον Μαραθώνιο της Ρώμης 2017 Κλάρα απο τη ομάδα της ΣΔΥΘ


Η ανταμοιβή μας από την συμμετοχή για ακόμη μια φορά ήταν έκπληξη, αφού συναντήσαμε φίλους, ιδρώσαμε, ταλαιπωρηθήκαμε, αλλά και γελάσαμε, το διασκεδάσαμε και φυσικά το απολαύσαμε αφού ήταν  ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθούμε από άκρη σε άκρη στη γειτονική πόλη μέσα από έναν αγώνα 21,1 χιλιομέτρων!


ACTION RUNNING CLUB - η Γυμναστηριακή μας Ομάδα

Με την ομάδα του Γυμναστηρίου και τον Εκατόνταρχο Νίκο απο το Μαραθώνιο της Ρώμης 2017



Με την ομάδα των Λαγών Pacer των 2:10' Δήμητρα Ζλάτκου - Δημήτρης Πάντο στον φετινό αγώνα των 21.1 χλμ. 

ΝΑ ΕΙΣΤΕ  ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ XANTHI RUNNERS 
και του χρόνου με Υγεία στον 5ο......Δημοκρίτειο!!!


Πηγές - Παραπομπές 


http://www.xanthirunners.gr/el/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Tο πιο ενδιαφέρον νησί των Κυκλάδων - Τήνος με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης Πάσχα στο νησί της Μεγαλόχαρης

Στον Γαλατά ψιλή ...Βροχή και στα Ταταυλα μπόρα .....19th Istanbul Half Marathon 2024

Η διάσημη πόλη που έχει τσακωθεί με τις ευθείες γραμμές - Zurich Marato Barcelona 2024