1ος Αγώνας δρόμου 15χλμ - ΠΑΡΩΝ






Η ανακοίνωση έλεγε :
1ος Αγώνας δρόμου 15χλμ.«Το μονοπάτι της Παναγίας» Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 11:30  Αφετηρία: Iερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τερματισμός:Ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθύριακος.

Ο αγώνας γίνεται στα πλαίσια δράσεων της Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής.



"Από μόνη της έχει ξεχωριστό - ιδιαίτερο ενδιαφέρον...." σκέφτομαι. Πως είναι άραγε να συμμετάσχεις σε κάτι που διοργανώνεται για πρώτη φορά και μάλιστα για ιερό σκοπό. Η Φιλανθρωπική δράση της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής ανέλαβε εξ ολοκλήρου το βάρος της διεξαγωγής και ζήτησε από όλους εμάς την απλή συμμετοχή μας!



και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο.....δηλώσαμε ΠΑΡΩΝ!





Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής  Ξάνθης και αποτελείται από κύριο λόγο από άσφαλτο. Σε όλη την διαδρομή υπήρχαν  εθελοντές, Τροχαία, ποδηλάτες που υποδείκνυαν στους αθλητές την διαδρομή και ενθάρρυναν στο τερματισμό.








Η διαδρομή μας είναι λίγο πολύ γνωστή και έχει τους δικούς της υποστηρικτές. Πόσοι κάτοικοι της Κομοτηνής είναι αυτοί που κάθε καλοκαίρι από νωρίς τα ξημερώματα καλούνται ως τάμα στην Παναγία να περπατήσουν μέχρι το μοναστήρι  στην γιορτή της ομώνυμης Εκκλησίας στα τέλη Αυγούστου....





Πόσοι από εμάς στα πλαίσια προετοιμασίας μας για κάποιο αθλητικό γεγονότος δεν έχουμε προβεί σε προπόνηση τρεξίματος μέχρι το συγκεκριμένο Μοναστήρι....





Στα του αγώνα τώρα. Όσον αφορά τον καιρό...ναι η Παναγία η Μεγαλόχαρή μας έκανε την χάρη της...Όχι μόνο μας προστάτευσε από την αφόρητη και πυκνή ζέστη και το ακατάλληλο της ώρας 11.30 για την εποχή αυτή που έχει 29 βαθμούς σε καθημερινή βάση, αλλά στο τέλος της διαδρομής και προς το τερματισμό δείχνοντας την εύνοια της προς όλους, μας έδωσε και λίγο δροσιά από το δάκρυ της δίχως όμως να δημιουργήσει παραπάνω πρόβλημα σε όλους τους συμμετέχοντες.



Όσον αφορά τις 200 συμμετοχές δρομέων (υπολογίζεται ο αριθμός των 250 αν λάβουμε υπόψη και τους περιπατητές ή άλλους) είναι πολύ ικανοποιητικός και ενθαρρυντικός. Η παρουσία όλων των "γνωστών" που ασχολούνται με το άθλημα στην εκκίνηση του αγώνα αλλά και πολλών σημαντικών φίλων από τις γειτονικές πόλεις (Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη) δείχνει ότι και κρίθηκε ΕΠΙΤΥΧΩΣ από τους ενδιαφερόμενους και ο σκοπός επιτεύχθει.



Στα οργανωτικά...όσον αφορά την παρουσία Εθελοντών και Υποστήριξης, το να διοργανώνει ένα γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής μιας Μητρόπολης ένα τέτοιο γεγονός από μόνο του αξίζει τα εύσημα. Βέβαια η παρουσία και η αρωγή του Ερυθρού Σταυρού, της ομάδας φοιτητών από τα Πανεπιστήμια του ΔΠΘ (ΤΕΦΑΑ), της τροχαίας, των εθελοντών του ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ, του συλλόγου ΑΜΕΑ -  ΠΕΡΠΑΤΩ και αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ Ηρόδικου και άλλων φίλων που πιθανόν να παραλείπουμε ήταν τονωτική και σημαντικότατη!

Στην κρίσιμη ερώτηση τώρα : " θα το ξανακάνουμε ; " 



Εμείς η πιο ζωντανή και χαρούμενη δρομική παρέα της πόλης μας που δηλώνουμε σε όλα τα δρομικά σημαντικά γεγονότα της περιοχής μας ΠΑΡΩΝ με οποιονδήποτε τρόπο.....δεν είναι δυνατόν να λείψουμε για κανένα  λόγο  από μια τέτοια πρόσκληση δηλώνοντας πολύ απλά ΑΠΑΝΤΕΣ - ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!!!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Tο πιο ενδιαφέρον νησί των Κυκλάδων - Τήνος με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης Πάσχα στο νησί της Μεγαλόχαρης

Στον Γαλατά ψιλή ...Βροχή και στα Ταταυλα μπόρα .....19th Istanbul Half Marathon 2024

Η διάσημη πόλη που έχει τσακωθεί με τις ευθείες γραμμές - Zurich Marato Barcelona 2024