I run for Peace - Half Marathon of Gelibolum 2019














50ς Αγώνας Δρόμου "Ι Run for Peace" Ιστορικής Μάχης της Καλλίπολη και δε γίνεται να λείπουμε εμείς από τέτοιο γεγονός.

Μπορεί η ημερομηνία διοργάνωσης να συνέπεσε με ένα άλλο ιστορικό γεγονός που τελείται τις ημέρες αυτές στην Συρία και αφορά την έναρξη των εχθροπραξιών άλλα όπως είπαμε δεν γινόταν να απουσιάζουμε από ένα σημείο της Θράκης μας της Ανατολικής Θράκης αυτή τη φορά, του Ελληνισμού που στιγματιστηκε από Ιστορικά γεγονότα και αφορούν την Αρχαιότητα ( Τρωικός Πόλεμος) είτε την Νεότερη Ιστορία με τις μάχες του Α' Παγκοσμίου πολέμου. 
Φόρος τιμής σε χιλιάδες θυμάτων η συμμετοχή και 3....2.....1.. αρχίζουμε



Η Διοργάνωση πάρα πολύ όμορφη!!!! Τα είχε ολα!!!, Ο κόσμος αρκετός ειδικά στα μικρότερα γεγονότα των 10 και 5 χλμ! (Συναντήσαμε και Έλληνες) . Η διαδρομή απαιτητική ....μετρήσαμε 175μ Υψομετρικής κάλυψης στα 21,1 χλμ και ο καιρός ακόμη καλύτερος...(ζέστη). Η φιλοξενία πολύ καλή και η αποκατάσταση ακόμη πιο τέλεια! ( Τα είχε όλα!!!) Ο χρόνος τερματισμού προβλεπόμενος 2:04:08 και άλλη μια προπόνηση άλλος ένας αγώνας ο 7ος για φέτος εκτός Ελλάδας και ο 4ος συνολικά σε Τουρκία ανήκει στο παρελθόν.




Ο Ελλήσποντος έχει συνολικό μήκος 61 χλμ με πλάτος περίπου 180μ κατά μέσο όρο και  βάθος κατά μέσο όρο 55 μ. (180 πόδια) με μέγιστο 81 μ. (300 πόδια). Το νερό ρέει και στις δύο κατευθύνσεις κατά μήκος του στενού, από την Προποντίδα προς το Αιγαίο πέλαγος μέσω ενός επιφανειακού ρεύματος και κατά την αντίθετη κατεύθυνση μέσω ενός υποθαλάσσιου
















Το ιστορικό εθνικό πάρκο της χερσονήσου Gallipoli, το οποίο ιδρύθηκε το 1973 και πραγματοποιήθηκε στον κατάλογο των εθνικών πάρκων και προστατευόμενων περιοχών των Ηνωμένων Εθνών, βρίσκεται στο Τσανάκκαλε. Βρίσκεται στο νότιο σημείο της χερσονήσου Gallipoli και καλύπτει έκταση 33.000 εκταρίων στην Ευρωπαϊκή πλευρά των Dardanelles (Τανάκναλε).



Καθώς τα στενά του İstanbul (Βοσπόρου) και του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια) λειτουργούν ως γέφυρες μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά κράτη κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η θάλασσα του Τσανάκκαλε και οι χερσαίοι πόλεμοι έγιναν στη χερσόνησο του Καλλίπολη. Η Χερσόνησος του Καλλίπολη ήταν η χώρα ενός μοναδικού επικού ανθρώπου και ενός από τα πιο σημαντικά σημεία της Τουρκίας, όπου το πνεύμα του πολέμου της Ανεξαρτησίας ξεσηκώθηκε. Κατά την επίσκεψή σας στα πεδία μάχης, μαρτύρων και μνημείων μαρτύρων, θα αισθανθείτε τη δυστυχία και τη σοβαρότητα αυτών των ανελέητων μέρες βαθιά μέσα στην καρδιά σας. Η Χερσόνησος της Καλλίπολη, που ονομάζεται Χερσόνησος στα αρχαία χρόνια, εκτείνεται ανάμεσα στο Τσανάκκαλε Στριτ και τον κόλπο του Σάρρου.





Η χερσόνησος που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Τουρκίας είναι επίσης το τελευταίο κομμάτι της γης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η πόλη της Γαληπόλεως, που έχει το ίδιο όνομα με τη χερσόνησο, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της γης και στην σημείο ανοίγματος των στενών Τσανάκκαλε στη θάλασσα του Μαρμαρά.





Το Τσανάκκαλε, μία από τις παραδεισένιες γωνιές της Τουρκίας, είναι η πατρίδα πολλών πολιτισμών και έχει μια σημαντική θέση του τουρκικού εγχώριου και ξένου τουρισμού με τα ιστορικά-πολιτιστικά του αξιοθέατα. Με αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, το Çanakkale είναι ένας από τους πλέον προτιμητέους σταθμούς για τους τουρίστες.Το Τσανάκκαλε βρίσκεται σε ένα σημείο που χωρίζει την Ευρώπη και την Ασία ηπειρωτική χώρα. Ο οικισμός του βρίσκεται στις δύο πλευρές των Δαρδανελίων μήκους 60 χλμ.



Τα ρωσικά σπίτια του Τσανάκκαλε έχουν ονομαστεί με τα ονόματα των Ελλήσποντων ή των Δαρδανελλίων. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρέπει να υπάρχουν περίπου 200 αρχαίες πόλεις οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη στο Τσανάκκαλε. Οι παλαιότερες τέχνες της ιστορίας των πολιτισμών, της κεραμικής και των επιχειρήσεων χαλιών έφθασαν σήμερα στην περιοχή Τσανάκκαλε. Το όνομα του «Çanakkale» υποτίθεται ότι προέρχεται από την παραγωγή çanak (πιάτο) στην πόλη τον 17ο αιώνα.



Μερικά από τα αξιοθέατα της επαρχίας Τσανάκκαλε είναι: Η Αρχαία Πόλη της Τροίας, το Ιστορικό και Εθνικό Πάρκο της Γκόλλιπολης, η Μποζκαάδα (Τένεδος), το Behramkale (Assos), το Εθνικό Πάρκο Kazdağı, το Gökçeada. Τα άλλα μέρη που πρέπει να δείτε στο κέντρο της πόλης του Τσανάκκαλε είναι: Κάστρο Cimenlik και Kilitbahir, Στρατιωτικό Μουσείο, Πύργος Ιστορικού Ρολογιού, Τσανάκκαλε 18 μαρτ. Πανεπιστημιακό Πολιτιστικό Σπίτι, Ιστορικό Aynalı Çarşı (παζάρι), Ιστορικό Yalı Han (Inn), Αρχαιολογικό Μουσείο Τσανάκκαλε.



Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ζεστοί και ξηροί, οι χειμωνιάτικοι μήνες είναι συνήθως δροσεροί και βροχερός, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η μέση θερμοκρασία αλλάζει μεταξύ 25-35 εκατοστά βαθμούς. Το Τσανάκκαλε, που είναι γνωστό για τον άνεμο του κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, έχει πληθυσμό περίπου 486.445 κατοίκους.


The town, known internationally as Gallipoli, is located on a peninsula that bears the same name. Administratively it belongs to Çanakkale Province, although it is situated in Europe, and the capital of the province - in Asia Minor.



Gelibolu is the largest town on the Gallipoli Peninsula, with the Aegean Sea to the west and the Dardanelles Strait to the east. Because of its strategic location, the peninsula was a silent witness to the long and extremely bloody struggle for the control of the Dardanelles Strait during the First World War.

Gelibolu was founded by the Greeks in the 5th century BC, as Kallipolis ('Beautiful City' in Greek). The modern name is the distortion of its original name. From the beginning, the town played an important role, firstly because of its proximity to Constantinople, and secondly - as a naval base, because of its location at the Dardanelles strait leading to the Sea of ​​Marmara.



Although most residents of Gelibolu were Greeks, they were not resettled to Greece, under the provisions of the Convention on the Exchange of Greek and Turkish population in 1923. They were protected from this necessity as Gelibolu belonged to the prefecture of Istanbul, where the Greek population was exempted from the resettlement

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Tο πιο ενδιαφέρον νησί των Κυκλάδων - Τήνος με τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης Πάσχα στο νησί της Μεγαλόχαρης

Στον Γαλατά ψιλή ...Βροχή και στα Ταταυλα μπόρα .....19th Istanbul Half Marathon 2024

Η διάσημη πόλη που έχει τσακωθεί με τις ευθείες γραμμές - Zurich Marato Barcelona 2024